Cxense Display

Hartmanns.com
Bredgade 4
1260 København K
Telefon: 33 33 09 63

Okt. 2018

Investerings diamanter

Investering i diamanter kan være en særdeles god forretning. Lige nu ser Hartmann’s nogle meget interessante muligheder på diamantmarkedet.

Hartmann´s har fulgt diamantmarkedet i mere end 20 år og har konstant fingeren på pulsen. Men det kræver naturligvis indsigt, erfaring, timing og de helt rigtige kontakter.

Udover at du kan opnå et økonomisk afkast, har du samtidig mulighed for at nyde synet af noget smukt hver dag. Afkastet på investering i diamanter for private er skattefrit. Som udgangspunkt bør investering i diamanter være langsigtet (4-8 år).

Prisstigning

Prisudviklingen på hvide diamanter har siden 2007 haft en stigning på mellem 46-72 % på sten fra 1,00-5,00 carat. Prisudviklingen på de sjældne og eftertragtede pink diamanter er stærkt stigende. Siden 2005 er en 1,00 carat Argyle Vivid Pink Pink diamant steget 388 %, og prisudviklingen har i 2016 alene været 15-30 %.

Hvad er en investeringsdiamant

En investeringsdiamant skal være en sjælden diamant, hvilket betyder at den skal være i top kvalitet. Her er Hartmann’s bud på typiske investeringsdiamanter:

  • Pink diamanter
  • River D/Flawless diamanter
  • Bestemte diamanter over 3 carat
  • Blå diamanter
  • Store diamanter over 5-10 carat i meget høj kvalitet

Den største aktør på markedet ”De Beers” udtaler:

Varda Shine, the chief executive of the Diamond Trading Company (DTC) – De Beers udtaler senest:

“There haven't been any new big mines discovered during the past 20 years and the current mines are all ageing“, Shine said at a press meet in Mumbai. ''So when we look at the next 10 years, there’s no doubt demand is going to outweigh supply”…”The demand is forecasted to be growing at a pace that we have never seen before''.

Hvor mange penge skal man investere?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man minimum har fra kr. 250.000,- til rådighed for at kunne finde en sjælden, og på længere sigt, eftertragtet diamant. Det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre at investere mindre i specifikke diamanter som f.eks. mindre størrelser pink diamanter.

Afkast og tidshorisont

Afkast afhænger af risikoprofil, hvide diamanter kontra farvede diamanter, og større diamanter kontra mindre størrelser. Hos Hartmann’s har vi mere end 20 års erfaring på diamantmarkedet, og sammen klarlægger vi dine ønsker og forventninger for at finde den helt rigtige investering til dig.

Har du konkrete spørgsmål eller ønsker at booke et uforpligtende møde?

Kontakt:

Ulrik Hartmann

Artikler & grafer:

Hartmanns nyhedsbrev, indstik i Børsen, sep. 2013

Investeringsdiamanter, jun 2015

Diamanter er en god alternativ investering, jan. 2015

Argyle Pink diamanter over 0,15 carat

 

Publikationer:

Investering i diamanter
Publiceret af Hartmann’s 2017