Cxense Display

Hartmanns.com
Bredgade 4
1260 København K
Telefon: 33 33 09 63

Okt. 2018

Hartmann’s

Hartmann’s åbnede i 1997 i den luksuriøse del af København, og bag forretningen står Ulrik Hartmann.

Ulriks passion for diamanter startede i 1987, da han arbejdede i auktionsbranchen, og hvor et utal af værdifulde smykker passerede hans hænder. Efter et årti hvor han opnåede solid viden og erfaring med faget, var Ulrik klar til at åbne sit eget. Forretningen i Bredgade blev hurtigt solidt positioneret som en af de ledende juvelerer i Skandinavien.

Fascinationen for farvede diamanter voksede og i år 2000 startede Hartmann’s med at handle med pink diamanter.

I 2008 kom pink diamanter for alvor danskernes læber – Hartmann’s lavede udstillingen PINK, hvor de sjældne diamanter blev vist frem i unikke smykker. Udstillingen blev en succes – og Hartmann’s slog for alvor sit navn fast, da den blev omtalt i nyhederne på diverse danske kanaler.

Samme år opnåede Hartmann’s titlen ”Argyle Pink Diamonds Select Atelier”, som tildeles af mineselskabet Rio Tinto. Der er kun få Argyle Pink Diamonds Select Atelier i Europa. Få år efter, i 2011, lancerede Hartmann’s sin egen Argyle Pink kollektion. Dette skete via et 64-siders smykkekatalog samt en ny hjemmeside for pink smykker (www.argylepinkcollection.com). Senere samme år da Ulrik Hartmann foretog et af sine jævnlige diamantindkøb i Antwerpen, fulgte DR med og indspillede dokumentarfilmen “The Light of Beauty”. Denne er efterfølgende blevet solgt til 15 lande.

I 2012, blev Hartmann’s inviteret af Rio Tinto til at udstille unikke Argyle-pink diamantsmykker på udstillingen “Pink Diamonds and Royalty” på Kensington Palace – en del af Dronning Elizabeths jubilæum. Ringene The Ancient Rose og Pure Heart blev udfærdiget til denne begivenhed, hvor blot 13 af verdens top-juvelerer var til stede.

Senere samme år fejrede Ulrik Hartmann sit 25 års jubilæum i diamantbranchen. Fejringen inkluderede lanceringen af en udsøgt kollektion af diamantsmykker med de smukkeste hvide diamanter. Til fejringe blev en diamantsliber fra Antwerpen inviteret for at slibe rå diamanter i forretningen, hvor interesserede kunne få et bedre indtryk af processen fra rå sten til poleret skønhed.

I 2014 lanceredes Boucherons unikke smykker som en del af Hartmann’s eksklusive udstilling i Bredgade. Hartmann’s er eneste forhandler af de smukke smykker fra Place Vendôme. Det kræsne publikum tog godt imod de ikoniske smykker, der blandt andet tæller Quatre serien, og det betød at Boucherons legendariske ur-serie, Reflet, blev introduceret i 2015.

En milepæl blev nået i 2016, da mineselskabet Rio Tinto og verdens største udvinder af pink diamanter, den australske Argyle-mine, valgte danske Ulrik Hartmann til at være vært ved verdenspremieren af ”Argyle Pink Diamond Tender 2016”. For første gang nogensinde blev tender diamanterne udstillet hos en retailer før auktionen. En større samling Tender-sten blev sammen med et udsøgt udvalg af smykker med Argyle Pink diamanter fremvist for dansk og international presse i Moltkes Palæ med deltagelse af kulturministeren, ambassadører og Rio Tintos topledelse.

I 2017 fejres forretningens 20-års jubilæum med blandt andet en stor jubilæumskollektion, der hylder de smukke farver i landskabet omkring Argyle-minen i Australien. Ideen til kollektionen kom i foråret, da Ulrik, som den første dansker nogen siden, blev inviteret til at besøge minen.